Mini croissants gratis per celebrar el Dia Mundial del Croissant, els famosos ‘Manolitos’ madrilenys elaborats a Barcelona.

El pròxim dilluns dia 30 de gener per celebrar el Dia Mundial del Croissant, la firma madrilenya Manolo Bakes, creador dels famosos ‘Manolitos’, repartiran 10.000 mini croissants gratis a les seves pastisseries de Barcelona, Madrid, Saragossa, A Corunya, Sevilla, València i Valladolid, a excepció de les botigues ubicades en grans centres comercials. A Barcelona els podreu trobar a les botigues del carrer Berlín, 55 a tocar del carrer Numáncia i al carrer Calvet, 1 just darrere la plaça Francesc Macià.

Els ‘Manolitos’ són uns croissants petits salats o dolços que fa anys es van fer molt populars a Madrid i es venien com a producte de pastisseria artesanal. Potser això seria així quan van néixer en una petita pastisseria de Colmenar Viejo (Madrid), la Pastisseria Manolo, però quan la demanda va anar augmentant van encarregar la producció a una multinacional catalana ubicada en Sant Cugat del Vallès, Europastry, que també subministra productes a altres pastisseries com la cadena Granier.

Així que els famosos ‘Manolitos’ que es venien com a producte artesanal ni es fan a Madrid ni són artesanals. Europastry els subministra congelats a les botigues on els acaben de fer al forn, no es fan a l’obrador de les pastisseries Manolo Bakes. Segons explica José Manuel Manzano Gómez, tercera generació de pastissers de Madrid, la creació dels ‘Manolitos’ va sorgir d’una errada professional. Un dia quan anaven a fer uns mini croissants van posar més mantega del que era habitual, però per no llençar-los, els van posar a la venda igualment. La sorpresa va ser quan a la gent els hi van encantar i així van decidir continuar fent-los d’aquesta manera. Actualment, diuen que els elabora Europastry amb la recepta original de Manolo Manzano.

Tags: Croissants gratis, Manolitos

Notícies semblants: