Tala intencionada i perillosa d’arbres a Vilademuls que han fet malbé diverses instal·lacions municipals

Segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), la tala intencionada d’arbres que va començar fa uns dies a Vilademuls al Pla de l’Estany, continua amb nous arbres serrats. La setmana passada es van detectar set arbres serrats a les proximitats del cementiri on un d’ells va caure damunt el mur i un altre que afortunadament va acabar a un pam del dipòsit que subministra aigua al poble, fent destrosses al voltant, però no va acabar rebentant el dipòsit.

Ahir dissabte es van localitzar divuit més serrats en un camí del bosc que va a parar a Sant Baldiri, Bàscara i Parets d’Empordà. Va ser un veí de la zona que passejava el seu gos i va veure diferents pins i alzines mig serrats, amb el perill que comporta això per la gent que passeja pel bosc. Els Bombers han inspeccionat la zona per si hi ha més i han demanat als veïns que no vagin per aquella zona per seguretat.

L’Ajuntament ho ha denunciat als Mossos d’Esquadra per tal de localitzar a la persona que amb una motoserra es dedica a serrar els arbres del municipi de Vilademuls. En un principi es pensava que ho feia per destrossar instal·lacions municipals, però després de trobar serrats diferents arbres del bosc, potser el que vol és fer mal a la gent que passeja per la muntanya.

També han demanat col·laboració ciutadana per si algú sent sorolls d’una serra o veu alguna activitat sospitosa, es posin en contacte amb l’Ajuntament o els Mossos d’Esquadra. En declaracions de l’alcalde Àlex Terés a TV3, atrapar al culpable serà una tasca difícil, ja que “és un municipi molt dispers, de 62 km², amb dotze pobles i quatre veïnats i una densitat de població de 14 habitants per km²”.

Tags: Tala arbres, Vandalisme, Vilademuls

Notícies semblants: