221 Calçots es va menjar el guanyador d’aquest any del Concurs de menjar Calçots de Valls


Ahir la capital de l’Alt Camp va celebrar la 41a edició de la Gran Festa de la Calçotada de Valls, on tradicionalment es fa el Concurs de menjar Calçots. El guanyador d’aquest any ha estat un vell conegut d’aquesta festa, el barceloní Adrià Wegrzyn, que es va cruspir 221 calçots, 3,135 kg d’aquesta ceba deliciosa en tres quarts d’hora.

L’Adrià ha participat 14 cops i ha guanyat en 12 ocasions aquest concurs que dona el tret de sortida a la temporada de calçots. Segons l’organització unes 30.000 persones van passejar pels carrers de Valls per gaudir d’una de les seves festes més tradicionals. En ella es fan mostres de com s’han de coure, com es fa la salsa, exposicions de calçots i com no, fer un tast d’aquesta ceba dolça tan popular a Catalunya. En total es van repartir 2.500 paquets amb 12 calçots cada un.

Diversos restauradors de la zona també oferien una mostra sobre la cuina del calçot amb receptes elaborades amb aquest producte nostre que en els darrers anys ha traspassat les fronteres, fent-se molt popular a països com Portugal.

Tags: Calçotades, Concurs calçots

Notícies semblants: