Arriba la Candelera i amb ella una de les Fires més importants de Catalunya.


El 2 de febrer celebrem la Candelera que dona fi al període nadalenc i amb ella arriba una de les fires més important de Catalunya, la Fira de la Candelera de Molins de Rei. Els que segueixen estrictament la tradició d’aquesta festa diuen que no s’ha de treure el pesebre ni els guarniments de Nadal fins aquesta data, segur que la majoria de nosaltres ja fa dies que els hem tret.

També es coneix com la festa de la llum perquè fins no fa gaires anys les dones que havien tingut un fill feia poc duien candeles enceses en les processons que moltes esglésies celebraven en aquesta data. Arran d’aquest costum actualment es fan les festes de la llum com la que cada any celebra el barri de Poblenou de Barcelona.

L’origen de la Candelera el trobem en el cristianisme com a commemoració dels quaranta dies després de Nadal, quan es va fer la presentació del nen Jesús al temple i la purificació de la Mare de Déu, és una de les festes marianes més antigues del cristianisme.

Molins de Rei al Baix Llobregat aquest any celebra la 173a edició de la Fira de la Candelera que se  celebra aquest cap de setmana.  Els carrers de la vila s’omplen de festa amb paradetes, actes i esdeveniments culturals.

Consulta el programa complet 👉 aquí.

Tags: La Candelera

Notícies semblants: