La Molina estrena demà la pista negra més llarga d’Espanya, la remodelada pista Barcelona.

Foto: Twitter La Molina @SnowLaMolina

Demà l’estació de la Molina estrena la remodelada pista Barcelona amb un total de 4,75 km esquiables, un desnivell de 859 metres i un pendent màxim del 66%, passant a ser amb aquesta remodelació la pista negra més llarga d’Espanya. Durant l’estiu passat es van iniciar els treballs per adaptar la pista en què s’han instal·lat 73 canons de neu, ancoratges per a la maquinària, han preparat la pista per a les competicions internacionals de velocitat i han augmentat les proteccions i les mesures de seguretat.

La Molina recupera la pista inaugurada l’any 1954 quan l’estació es va ampliar fins a la Tosa, coincidint amb la construcció del Telecabina que puja fins al Puig d’Alp i es converteix en la pista negra més llarga de l’Estat espanyol. La pista Barcelona unirà la cota més alta de l’estació a 2.537 metres en el Niu de l’Àliga amb la part més baixa a 1.660 metres, una pista destinada als experts esquiadors. Fins ara la part baixa era poc utilitzada, ja que hi havia altres alternatives pel descens des del Niu de l’Àliga fins a baix.

Per aquesta temporada 2022-2023 La Molina comptarà amb 66 pistes (20 verdes, 18 blaves, 22 vermelles i 6 negres) amb un total de 71 km esquiables. A la zona de la Tosa també s’obriran les pistes de La Coma, Isards i Boulevard i a la zona de Torrent la de Ponent.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de La Molina (@lamolina)

Tags: Esquí, La Molina, Pirineu

Notícies semblants: