Torna el Festival de Llum de Barcelona al barri del Poblenou

Another Moon de KIMCHI AND CHIPS – Foto: Ajuntament de Barcelona

Com cada mes de febrer el barri del Poblenou de Barcelona s’omple de llum per acollir el Festival d’arts lumíniques Llum BCN. Del 3 al 5 de febrer els carrers, edificis, parcs i altres instal·lacions s’il·luminen. Un esdeveniment de llum que aquest any no pot ignorar la crisi energètica que estem patint a causa de la guerra d’Ucraïna o les conseqüències del canvi climàtic.

Enguany podrem veure propostes que donen resposta a aquests problemes amb instal·lacions autosuficients, com per exemple la “Segona lluna”, una lluna que podrem veure en el Parc Central dibuixada per làsers alimentats exclusivament amb energia solar, obra del grup coreà Kimchi and Chips, que porta per títol Another Moon o l’escultura cinètica interactiva alimentada per forces eòliques de l’holandès Thijs Biersteker.

En aquesta 12a edició trobarem més de 30 espais que en mostren les creacions d’artistes nacionals i internacionals, al voltant de la llum, el moviment, la realitat virtual o la intel·ligència artificial, en la que participen escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura de la ciutat de Barcelona, com l’Escola Massana, BAU o Elisava.

El dissabte 4 a les 10 de matí hi haurà una trobada d’artistes de l’edició d’enguany a l’Auditori Disseny Hub Barcelona. L’horari serà el següent:

🕑  Divendres i dissabte de 18:30 a 23:30 hores.
🕑  Diumenge de 18:30 a 23:00 hores.

Excepte ‘Arboralis‘ que obrirà a les 16:30 hores. L’accés és gratuït a tots els espais. 👉  Aquí trobareu el mapa de tots els projectes del Festival Llum BCN 2023.

Tags: Festival Llum BCN 2023

Notícies semblants: