El Palau de la Generalitat obre avui les portes per a acomiadar a Josep Maria Espinàs.

Foto: Twitter Pere Aragonès @perearagones

Des de dos quarts d’onze del matí el Palau de la Generalitat de Catalunya ha obert les portes perquè tothom que vulgui pugui acomiadar a l’escriptor, periodista, cronista i cantautor Josep Maria Espinàs i Massip que ens va deixar el passat dilluns a l’edat de 95 anys.

La capella ardent per donar l’últim adeu a Josep Maria Espinàs romandrà oberta al Saló Sant Jordi fins a les set de la tarda perquè tot el que vulgui pugui visitar-la i signar en el llibre de condolences. A primera hora del matí ha estat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, el que ha donat el condol de part de tot el govern a la família i ha dirigit unes breus paraules de comiat a l’escriptor en un missatge institucional en què ha volgut destacar la gran tasca d’Espinàs per a la defensa del català, de Catalunya, de la democràcia i de les llibertats, en especial durant els 40 anys de la dictadura franquista.

Al damunt del fèretre que ha entrat al Saló Sant Jordi mentre es podia escoltar ‘Pensée des morts’ de Georges Brassens, podem veure una senyera i un ram de roses vermelles, a la seva esquerra una corona de llorer de la Generalitat i a la dreta una taula amb objectes que van marcar la vida i trajectòria professional de l’escriptor barceloní, la màquina d’escriure que no va abandonar mai des que va començar a escriure (una Olivetti blava), una samarreta del Barça amb el seu nom, com agraïment per haver fet la lletra del Cant del Barça, un bust seu obra de Subirachs, un diccionari de la llengua catalana i com no podia faltar, diverses pipes de fumar tan característiques de la seva imatge.

Avui Catalunya dirà adeu a una de les seves figures més representatives de la defensa del català i del nostre país a través de les seves lletres.

Tags: Josep Maria Espinàs

Notícies semblants: