Alerta per la presència en 30 municipis de Barcelona d’una paparra capaç de transmetre una febre hemorràgica.


Segons publica el diari sobre seguretat animal, Animal’s Healt, l’any passat es va detectar la presència de la paparra Hyalomma lusitanicum capaç de transmetre la febre hemorràgica de Crimea-Congo en diversos municipis de Barcelona i Tarragona. Segons un article publicat en el Butlletí de la Institució Catalana d’Història Natural, es van trobar a la Serralada de Marina entre les comarques del Vallès Oriental i el Maresme.

Investigadors de la Facultat de Veterinària de Saragossa van recollir 1631 exemplars adults en 30 municipis de Barcelona i 7 en Bellvei a Tarragona, que poden representar un perill per a la salut pública, ja que podrien transmetre la febre hemorràgica de Crimea-Congo (FHCC) causada per un virus del gènere Naivorivus present en les paparres. El contagi a les persones és per la picada de la paparra o per contacte amb la sang o teixits d’animals infectats.

La proliferació de senglars en els nostres boscos que serveixen d’hostes per les paparres pot ser una de les causes de la presència de més individus. Aquests exemplars estan en el sotabosc o en les branques dels arbres a l’espera que passi algun animal o persona per adherir-se. Una bona forma de protegir-se és portar ben tapades les parts baixes de les cames i peus i tenir una bona higiene amb els nostres animals de companyia.

Els 30 municipis afectats de Barcelona i 1 de Tarragona

Alella
Badalona
Barberà del Vallès
Barcelona
Castellbisbal
Cerdanyola del Vallès
El Papiol
Granollers
La Llagosta
Lliçà de Vall
Martorelles
Molins de Rei
Mollet del Vallès
Montcada i Reixac
Montgat
Montmeló
Montornès del Vallès
Parets del Vallès
Ripollet
Rubí
Sabadell
Sant Cugat del Vallès
Sant Feliu de Llobregat
Sant Fost de Campsentelles
Sant Joan Despí
Santa Coloma de Gramenet
Santa Perpètua de Mogoda
Terrassa
Tiana
Vacarisses
Bellvei (Tarragona).

La malaltia de Lyme, causada per la picada d’una altra espècie de paparra, que causa erupció cutània, febre, mal de cap i cansament, i en casos més greus pot afectar a les articulacions, el cor i el sistema nerviós, està augmentant considerablement en tot l’Estat.

Tags: Alerta, Barcelona, garrapatas

Notícies semblants: