A partir de l’any 2035 no es podran vendre vehicles de benzina, dièsel o híbrids a tota Europa.


El Parlament Europeu va aprovar ahir l’acord per a la prohibició de la venda de vehicles de benzina, dièsel i híbrids a partir de l’any 2035, com a mesura per a reduir les emissions de diòxid de carboni (CO₂). La mesura es va aprovar per 340 vots a favor, 279 en contra i 21 abstencions. La majoria dels eurodiputats dels partits d’extrema dreta com del Partit Popular Europeu, van votar en contra, argumentant que es perdran molts llocs de treball i els vehicles seran més cars.

L’objectiu és arribar a les zero emissions i això implica que l’any 2035 tots els vehicles venuts siguin elèctrics o de bateria de combustible d’hidrogen. Pel 2030 la finalitat és reduir les emissions de CO₂ en un 55% en els cotxes i el 50% en les furgonetes, en comparació amb les dades del 2021. Actualment, només el 12% dels vehicles venuts a la Unió Europea són elèctrics, a partir del 2035 no es podrà matricular cap vehicle amb motor de combustió interna o amb tecnologia híbrida.

En els darrers anys la indústria automobilística ja està apostant fort pels vehicles elèctrics, ara queden dotze anys per desenvolupar les infraestructures necessàries perquè hi hagi punts de recàrrega per a tothom.

Tags: benzina, Cotxes electrics

Notícies semblants: