Com ja és habitual per aquestes dates des de fa uns anys, la Fundació Oficis de la Carn i la Confraria del Gras i el Magre, amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers–Xarcuters, organitzen el tradicional concurs per triar la Millor botifarra d’ou tradicional, la Millor botifarra d’ou singular i el Millor farcit de Carnaval.
En aquesta vuitena edició han participat 45 empreses de 19 comarques de Catalunya. El president de la Confraria del Gras i el Magre, Pròsper Puig, va voler remarcar durant l’entrega dels guardons, que el que es pretén amb aquest concurs és “reforçar el valor dels productes artesanals i del comerç de proximitat i a més, millorar la qualitat d’uns dels productes tradicionals procedents del receptari popular”.
El jurat format per experts mestres xarcuters, professionals en embotits i en gastronomia, havia de valorar l’aspecte extern i intern del producte, la textura, els atributs organolèptics i de qualitat, el gust i l’aroma de les 42 botifarres que es van presentar en la categoria de botifarra d’ou tradicional, les 30 botifarres en la categoria de botifarra d’ou singular i els 9 farcits de carnaval.
Millor botifarra d’ou artesana tradicional:
🥇 Xevi Codina – Carnisseria Cansaladeria Codina, Taradell.
🥈 Valentí Fàbregas – Fàbregas Xarcuters, Barcelona.
Menció del Jurat:
✳️ David Riera – Can Vilada, Vic.
✳️ Ramon Hernando – Xarcuteria Hernando, Barcelona.
✳️ Agustí Vives – Cansaladeria Xarcuteria Cal Vives, Moià.
Millor botifarra d’ou artesana singular:
🥇 Ramon Hernando – Xarcuteria Hernando, Barcelona amb una Botifarra d’ou amb Kimchi.
🥈 Guillem Sala – Cal Noc, Moià amb una Botifarra d’ou Mar i muntanya.
Menció del Jurat:
✳️ David Riera – Can Vilada, Vic amb una Botifarra d’ou Vigatana – pa de pessic i llonganissa.
✳️ María José Sánchez – Los Extremeños Coses Bones, Pineda de Mar amb una Botifarra d’Ou amb peus de porc, foie i tòfona.
✳️ Valentí Fàbregas – Fàbregas Xarcuters, Barcelona amb una Botifarra d’ou amb pernil ibèric i figues seques.
Millor farcit de carnaval:
🥇 Valentí Fàbregas – Fàbregas Xarcuters, Barcelona.
Menció del jurat:
✳️ María José Sánchez – Los Extremeños Coses Bones, Pineda de Mar.
Carnisseria Codina torna a triomfar amb la botifarra d’ou artesana https://t.co/NGyQLEgVoD pic.twitter.com/zTtNFhp3Lx
— Ràdio Taradell (@rtaradell) February 10, 2023
La carnisseria Codina (Taradell, Osona) guanya el primer premi en el Concurs de Botifarra d’Ou 2023. Un model de negoci familiar i d’ofici de cansaladers. Enhorabona! pic.twitter.com/kjk8nZC8j1
— peppalau (@peppalau) February 9, 2023