Voleu saber on fan la Millor botifarra d’ou artesanal i el Millor farcit de Carnaval 2023?


Com ja és habitual per aquestes dates des de fa uns anys, la Fundació Oficis de la Carn i la Confraria del Gras i el Magre, amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers–Xarcuters, organitzen el tradicional concurs per triar la Millor botifarra d’ou tradicional, la Millor botifarra d’ou singular i el Millor farcit de Carnaval.

En aquesta vuitena edició han participat 45 empreses de 19 comarques de Catalunya. El president de la Confraria del Gras i el Magre, Pròsper Puig, va voler remarcar durant l’entrega dels guardons, que el que es pretén amb aquest concurs és “reforçar el valor dels productes artesanals i del comerç de proximitat i a més, millorar la qualitat d’uns dels productes tradicionals procedents del receptari popular”.

El jurat format per experts mestres xarcuters, professionals en embotits i en gastronomia, havia de valorar l’aspecte extern i intern del producte, la textura, els atributs organolèptics i de qualitat, el gust i l’aroma de les 42 botifarres que es van presentar en la categoria de botifarra d’ou tradicional, les 30 botifarres en la categoria de botifarra d’ou singular i els 9 farcits de carnaval.

Millor botifarra d’ou artesana tradicional:

🥇 Xevi Codina – Carnisseria Cansaladeria Codina, Taradell.
🥈  Valentí Fàbregas – Fàbregas Xarcuters, Barcelona.

Menció del Jurat:

✳️  David Riera – Can Vilada, Vic.
✳️  Ramon Hernando – Xarcuteria Hernando, Barcelona.
✳️  Agustí Vives – Cansaladeria Xarcuteria Cal Vives, Moià.

Millor botifarra d’ou artesana singular:

🥇 Ramon Hernando – Xarcuteria Hernando, Barcelona amb una Botifarra d’ou amb Kimchi.
🥈  Guillem Sala – Cal Noc, Moià amb una Botifarra d’ou Mar i muntanya.

Menció del Jurat:

✳️  David Riera – Can Vilada, Vic amb una Botifarra d’ou Vigatana – pa de pessic i llonganissa.
✳️  María José Sánchez – Los Extremeños Coses Bones, Pineda de Mar amb una Botifarra d’Ou amb peus de porc, foie i tòfona.
✳️  Valentí Fàbregas – Fàbregas Xarcuters, Barcelona amb una Botifarra d’ou amb pernil ibèric i figues seques.

Millor farcit de carnaval:

🥇 Valentí Fàbregas – Fàbregas Xarcuters, Barcelona.

Menció del jurat:

✳️  María José Sánchez – Los Extremeños Coses Bones, Pineda de Mar.

Tags: Carnestoltes, concurs, millor botifarra d'ou

Notícies semblants: