La farmacèutica catalana Grifols acomiadarà 2.300 persones, 100 d’elles a Catalunya


La multinacional catalana del sector farmacèutic Grifols, ha anunciat que acomiadarà 2.300 empleats d’arreu del món, la majoria dels Estats Units, però 100 seran dels centres de Catalunya, com a mesura que li permetrà estalviar 400 milions d’euros. En total reduiran la plantilla en un 8%.

La majoria dels acomiadats a Catalunya seran del centre de Sant Cugat, l’impacte al centre de Parets del Vallès serà mínim. Grifols va patir una forta crisi greu en Borsa després de la pandèmia, amb una caiguda l’any passat del 76%, factor que va provocar la sortida del president no executiu i actual president d’honor del grup, Víctor Grifols, substituït per Steven F. Mayer que agafa funcions executives.

Segons el comunicat de premsa efectuat per la companyia, el pla dissenyat per reforçar la competitivitat i reduir les pèrdues és bassa en tres àrees.

🔶 Optimització de costos i les operacions plasma, amb l’objectiu de mantenir el mateix volum de plasma però reduir el cost per litre de plasma. Això implicarà el tancament de 18 centres poc eficients al llarg d’aquest 2023, el que comportarà l’acomiadament de 2.000 empleats.

🔶 Racionalització de les funcions corporatives, centralitzant i automatitzant els fluxos de treball, implementació de serveis compartits, consolidació de proveïdors, simplificació d’estructures de report i eliminació de funcions i llocs duplicats. Aquesta mesura afectarà 300 persones, la majoria dels Estats Units i unes 100 de Catalunya.

🔶 Millora d’eficiències en tota l’organització que els permetrà reduir els costos operatius.

Aquestes mesures les van anunciar el passat dimecres. El 28 de febrer proporcionaran més informació, coincidint amb la publicació dels resultats del quart trimestre i l’exercici 2022. Els sindicats i treballadors de Grifols Catalunya ja han mostrat la seva preocupació i disconformitat amb els acomiadaments anunciats. 

Tags: acomiadaments, Grifols

Notícies semblants: