Pau Donés nomenat soci honorífic de la Societat Espanyola d’Infermeria Oncològica


L’any 2019, la Societat Espanyola d’Infermeria Oncològica en el transcurs del seu I Congrés Internacional, celebrat a Salamanca, va nomenar Pau Donés soci honorífic, per la tasca de reconeixement que va tenir el cantant durant la seva malaltia, visibilitzant el paper fonamental que va jugar la infermeria oncològica en el seu procés.

Per formalitzar aquest reconeixement, el passat 15 de febrer el germà d’en Pau, Marc Donés va recollir una escultura commemorativa en un acte celebrat a l’Edifici Cellex de la Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO). En Marc Donés va voler donar les gràcies en nom d’en Pau, amb aquestes paraules:

“Per a la família és un honor rebre aquest premi en nom del Pau. El vaig acompanyar moltes vegades durant els tractaments i us puc assegurar que tot el que va fer el Pau per fer d’altaveu, per posar en valor el paper del personal d’infermeria, ho va fer de manera conscient i perquè ho sentia de debò”.

“Com a família, tenim poques ocasions d’agrair públicament l’atenció i la cura que vau dedicar al Pau. Nosaltres tenim el compromís de continuar el llegat de Pau en els seus projectes en recerca oncològica i, és clar, a continuar sent un altaveu de l’importantíssim paper de la infermeria oncològica”.

Pau Donés, cantant de Jarabe de Palo, va ser diagnosticat d’un càncer de còlon el 2015 i malauradament després de cinc anys de lluita contra aquesta maleïda malaltia, va morir a la Vall d’Aran el 9 de juny del 2020. Durant aquests cinc any sempre va voler visibilitzar el paper que van tenir tots els metges i sanitaris que l’havien tractat a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, sempre va tenir paraules d’agraïment per a ells, en especial pels seus “àngels blancs” que són els infermers i infermeres.

En el mateix acte també se li va atorgar la distinció com a soci protector de la Societat Espanyola d’Infermeria Oncològica, al dotor Josep Tabernero, cap de Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i director del VHIO, pel “suport inefable a donar visibilitat al paper de la infermeria oncològica per l’assistència que ofereixen als pacients i també pel seu rol en la investigació clínica del càncer”.

Recordem a Pau Donés cantant el seu últim tema, ‘Eso que tu me das’.

Tags: Oncologia, Pau Donés, Vall Hebron

Notícies semblants: