Plega ‘El Pinotxo’, l’emblemàtic bar del Mercat de la Boqueria


Una de les parades obligatòries si visitem el Mercat de la Boqueria, és el bar Pinotxo, on durant molts anys hem pogut veure al ‘Juanito‘ amb el seu vestit tan característic d’armilla i llaç al coll. Darrere el ‘Juanito‘ s’amaga la personalitat d’en Joan Bayén de 88 anys, que va agafar les rendes del negoci que va obrir la seva mare Catalina als anys 40. Llavors era un simple bar dins un mercat, de nom Quiosc, que oferia esmorzars a la gent del mercat.

Amb el pas dels anys i la popularitat del mercat més emblemàtic de la Ciutat Comtal, aquell Quiosc, de la mà d’en ‘Juanito‘ es va anar transformant en un dels millors bars de Barcelona, tothom que s’acostava pel Mercat de la Boqueria s’apropava al Pinotxo. El seu nom té també la seva història, de petit en ‘Juanito‘ tenia una mascota de nom Pinotxo per la pel·lícula de Disney estrenada l’any 1940 i quan la gent anava al bar de la Boqueria, acostumaven a dir: “anem al Pinotxo”, així es va anar popularitzant el nom del bar.

Ara hem conegut la notícia que a causa de desavinences familiars entre en Joan Bayén i els seus nebots el negoci està tancat a l’espera de saber qui es farà càrrec de la parada. L’Institut de Mercats de Barcelona, gestionat per l’Ajuntament, ha aprovat el traspàs a favor dels propietaris del Bar Central del mateix mercat. Només cal saber si l’emblemàtic bar Pinotxo del Mercat de la Boqueria, mantindrà el nom i si continuarà amb tot el que en Joan Bayén va construir al llarg d’aquests 80 anys d’existència o arribarà una nova oferta.

Segur que molts barcelonins i gent de pas que visitaven el Mercat de la Boqueria hem tastat la capipota o els cigrons amb botifarra que sempre tenia el Pinotxo entre els seus plats, sense oblidar els calamarsons amb mongetes. Esperem que aviat el Pinotxo torni a apujar la persiana de la parada del mercat de la Rambla, amb la mateixa empremta que ha deixat en Joan Bayén.

👇  Així prentava Joan Bayén els seus plats i el seu negoci.

 

Tags: La Boqueria, Pinotxo, Tanament locals

Notícies semblants: