El carrer Almirall Churruca del barri de la Barceloneta, canvia de nom.


Ahir es va fer efectiu el canvi de nom del carrer Almirall Churruca del barri de la Barceloneta de Barcelona pel de l’activista polític i milicià antifeixista català nascut al barri, Miquel Pedrola i Alegre. Quan va esclatar la Guerra Civil Espanyola es va presentar voluntari per a dirigir una de les centúries, la Centúria Pedrola. Va morir l’any 1936 al front de l’Aragó.

Un any després de la seva mort la Barceloneta li va dedicar un carrer, l’actual carrer de Sant Miquel, el seu nom encara és en part visible en un dels edificis.

L’any 2008 es va iniciar un moviment social per recuperar el nom complet de l’activista en el carrer de Sant Miquel i l’any 2022 un grup de joves del barri van impulsar el moviment per a demanar a l’ajuntament que li dediqués un carrer, el fins ahir Almirall Churruca, un científic, marí i militar de la Real Armada Espanyola.

La seva filla Amada que ahir va ser present en la inauguració de la placa del carrer de Manuel Pedrola i Alegre, ha estat la gran impulsora de la recuperació de la memòria del seu pare al barri. Ella no va arribar a conèixer al seu pare, ja que quan el van matar al front de l’Aragó ella i la seva mare es va exiliar a Llemotges (França).

Tags: Almirall Churruca, Miquel Pedrola, Nomenclator Barceloneta

Notícies semblants:

Últimes Notícies