Leo Messi i Alexia Putellas, millors jugadors del món en els premis ‘The Best’


Lionel Messi i Alexia Putellas han estat triats com els millors jugadors de l’any per la FIFA, el màxim organisme mundial en el món del futbol. Tant per l’argentí com per la catalana aquest és el segon guardó que reben. Messi va aconseguir The Best l’any 2009 i per Alexia és el segon any consecutiu que el rep.

Per Messi ha estat decisiu que la seva selecció argentina guanyés el mundial de Qatar, per Alexia, malgrat estar de baixa per la greu lesió que va tenir i que l’ha obligat a quedar apartada gran part de la temporada, sens dubte continua sent la millor. L’argentí en rebre el guardó va dir: “És un plaer i un honor tornar a estar aquí. Aquest any ha estat una bogeria per a mi, vaig aconseguir el meu somni després de tant lluitar i tant insistir”, referint-se a haver aconseguit l’únic títol que li faltava en el seu palmarès, el Campionat Mundial.

Messi s’ha imposat als dos francesos Karim Benzemà que va guanyar la Pilota d’Or l’any passat i Kylian Mbappé que va ser el màxim golejador del Mundial amb vuit gols, per davant de Messi que va fer set. Alexia es va imposar a les altres dues finalistes, l’anglesa Beth Mead i la nord-americana Alex Morgan.

En els darrers anys el futbol femení està guanyant terreny en el món del futbol i gran part d’aquest èxit és de l’equip del Barça que ha triomfat en totes les competicions. Malgrat això la bretxa salarial que existeix entre el futbol masculí i el femení, és abismal. Fent comparativa entre el millor jugador, Lionel Messi que, segons publica el diari La Razón, cobra 41 milions d’euros anuals, sense tenir en compte els ingressos per publicitat mentre Alexia Putellas es queda amb 600.000 euros. L’any 2020 es va fixar un salari mínim per les dones de 16.000 euros anuals, mentre el dels homes està en 155.000 euros.

Tags: Alexia, Messi, The Best

Notícies semblants: