Sabeu que heu de fer si veieu un gos amb una cinta groga?


Sovint quan passegem pels carrers o parcs de les nostres ciutats i ens trobem un gos, molts de nosaltres ens apropem a ells per fer-los una carícia sense preguntar-li a l’amo si ho podem fer, molts cops nosaltres també portem la nostra mascota i pensem que tots dos podrien saludar-se i jugar una estona, sense parar-nos a pensar si a l’altre gos li agradaria.

Deixant de banda els gossos perillosos que per normativa han d’anar lligats i amb morrió, també hi ha altres gossos a qui no els agrada que els molestin, són gossos que per motius diversos, són poc sociables amb els desconeguts o que estan passant per un determinat procés en el qual necessiten estar tranquils.

Per evitar situacions incòmodes per l’amo del gos que no vol ser molestat, l’any 2012 va sorgir un moviment a Suècia impulsat per Eva Oliversson anomenat Yellow Dog Yellow Ribbon (Gos groc Cinta Groga), consistent en posar-los una cinta groga o un llaç groc a la corretja als gossos que necessiten el seu espai i no volen ser molestats. Aquest senyal ens diu que no ens hem d’apropar al gos.

Molts poden ser els motius pels quals els amos decideixen posar-los la cinta groga, el més important és perquè el gos pot tenir el costum de mossegar a altres gossos o a persones, d’aquesta manera ens estem protegint a nosaltres mateixos, en especial els infants i a les nostres mascotes. Un altre motiu pot ser perquè el gos està en un període d’ensinistrament i no és bo que el distraguem o perquè ha sofert un traumatisme per exemple a causa de maltractament i no reacciona bé davant les persones que se li acosten. També perquè està en zel o està passant una malaltia que pot contagiar a altres animals, etc. L’amo que és la persona que millor el coneix és el que ha de decidir si veu necessari posar-li la cinta groga.

Així que ja ho sabeu, si us trobeu amb un gos que porta una cinta groga, no us apropeu, tant ell com el seu amo us ho agrairan. Com diuen als cartells publicitaris: “Si veus un gos amb una cinta groga en la corretja, és un gos que necessita espai. Si us plau, no us apropeu a aquests bons gossos i manté una certa distància perquè passin. Gràcies!”

Tags: cinta groga, Gos

Notícies semblants: