Detenen a Angela Dobrowolski, l’ex de Josep Maria Mainat per fer esclatar un explosiu a l’escala on viu.


Segons nota de premsa dels Mossos d’Esquadra, ahir al vespre van detenir a una dona de 40 anys com a presumpta autora d’haver fet esclatar un artefacte explosiu casolà en el replà d’un edifici del barri Font de la Guatlla al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona. Segons informa Europa Press, la detinguda és Angela Dobrowolski, l’ex dona del productor televisiu Josep Maria Mainat.

Els fets van passar ahir al matí, quan uns veïns van alertar al 112 que s’havia produït una explosió al replà de l’edifici on vivien. Un cop personats els Mossos d’Esquadra van entrar al domicili de la detinguda on van trobar roba i altres materials i productes químics compatibles amb el que es va utilitzar per fer l’explosió com salfumant, alcohol de cremar i paper d’alumini, així com una arma curta detonadora, una altra d’aire comprimit, que presumptament podria haver utilitzat en alguna ocasió per a disparar amb balins a la finestra d’algun pis o trencar la porta d’accés a l’escala.

Els agents de la Policia Local i Mossos d’Esquadra van trobar una garrafa de cinc litres d’aigua parcialment desfeta per l’explosió i tot el replà ple d’un líquid transparent, diversos objectes petits cremats, probablement paper d’alumini. Afirmen que tot el replà feia una forta olor d’algun producte químic.

Angela Dobrowolski ha quedat detinguda i dirigida a la comissaria de Sants-Montjuïc on després de prendre-li declaració passarà a disposició judicial, acusada d’un presumpte delicte de fabricació, tràfic i dipòsit d’armes i explosius, assetjament, amenaces i danys. Ara seran els agents de la Policia Científica i de TEDAX els encarregats d’analitzar les mostres recollides en el lloc dels fets.

També van prendre declaracions als veïns de l’immoble i estudiat les imatges de les càmeres de seguretat, per tal d’esbrinar qui va ser l’autor/a dels fets, tot que va prendre mesures de seguretat per no ser identificada com portar un casc blanc, la van poder identificar i segons apunta Europa Press es tracta d’Angela Dobrowolski.

No és el primer cop que l’ex dona de Mainat protagonitza algun acte violent amb els seus veïns de replà, amb anterioritat ja havia intimidat a algun d’ells arribant en alguna ocasió a disparar una pistola de balins a les seves finestres o ruixar per sota la porta algun líquid tòxic i irritant.

Tags: Angela Dobrowolski, Detencions

Notícies semblants: