A causa de la sequera es col·lapsen els accessos al pantà de Sau


Ahir el pantà de Sau va veure col·lapsats els seus accessos per dos motius, una manifestació en protesta al trasbalsament de l’aigua que es va iniciar la setmana passada cap al pantà de Susqueda, que es vol fer per mantenir el bon estat de l’aigua que queda i perquè molta gent aprofitant la sequera que tenim aquest any volien veure l’antic poble de Sant Romà de Sau que va quedar submergit sota les aigües l’any 1962.

Fins ara tan sols es feien restriccions d’accés al pantà per Setmana Santa o a l’estiu, però donada la massificació que es pot produir els pròxims caps de setmana, ja s’ha pres la decisió que només podran arribar-hi amb cotxe els que demanin cita.

Molta gent vol veure l’església més antiga del món que es conserva dreta submergida dins l’aigua, però es demana que no s’aparqui al voral de les vies d’accés i es faci només a les zones habilitades per aparcar. Fins i tot es va fer una ballada de sardanes a l’esplanada que ha emergit al costat de l’església.

Els manifestants en contra del trasbalsament, uns afirmen que “serà la mancança de peixos més gran d’Europa”, i els pagesos i ramaders es queixen perquè els deixaran sense aigua per abastir els seus camps i ramaderia, hauran de portar l’aigua amb cisternes per poder omplir el dipòsit municipal que fins ara s’omple amb l’aigua del pantà de Sau.

 

Tags: Pantà de Sau

Notícies semblants: