Joan Manuel Serrat i Maria del Mar Bonet investits doctors honoris causa per la Universitat de Barcelona

Foto: Twitter Universitat de Barcelona @UniBarcelona

La Universitat de Barcelona (UB) ha investit avui amb la distinció de doctor honoris causa als cantautors Joan Manuel Serrat i Maria del Mar Bonet, per la seva contribució a la “renovació de la música popular catalana en el marc de la recuperació de la llengua i la cultura i contra l’extermini cultural del franquisme”, quan eren membres dels Setze Jutges.

Avui en el paranimf de la Universitat de Barcelona els dos cantautors han interpretat alguns dels seus temes més populars i han dirigit unes paraules abans de ser investits amb la toga, el birret, l’anell i els guants blancs. Serrat ha volgut destacar que “s’ha d’apostar per la llibertat davant d’aquells que la volen per a ells, però no els hi donen als altres” i davant els que consideren que la llibertat és que els altres pensin com ells.

Maria del Mar Bonet ha volgut agrair a la UB aquesta distinció, universitat en la qual ella va estudiar i en la que als anys setanta va lluitar per la llibertat d’expressió, com molts altres joves catalans de l’època. “Existeix la sensació que tornem enrere en certes coses…, l’ona feixista que ha tornat a llocs físics visibles i que intenta prohibir tot el que no els agrada o el que ja no els agradava en l’època franquista. Torna la necessitat d’haver de sortir al carrer”, ha dit Maria del Mar Bonet abans de rebre la distinció.

Serrat i Bonet han interpretat junts ‘Cançó de l’amor petit’ i després Maria del Mar Bonet ha cantat ‘Madona de sa cabana’ i Serrat, ‘Pare’. Escoltem-los 👇

 

Tags: doctor honoris causa, Maria del Mar Bonet, Serrat, UB

Notícies semblants: