Un emocionat Pau Gasol contempla com la seva samarreta amb el 16 dels Lakers llueix al costat de la de Kobe Bryant.


Aquest matí, hora catalana, el pavelló del Crypto.com Arena de Los Angeles s’omplia per veure la cerimònia de la retirada de la samarreta dels Lakers amb el número 16 del català Pau Gasol. Un emocionat Pau Gasol intentant contenir les llàgrimes quan ha vist la seva samarreta al costat de la del seu gran amic, company o com diu ell, el seu ‘germà’ Kobe Bryant, que malauradament va morir amb tan sols 41 anys el gener del 2020 junt amb la seva filla de 13 anys en un accident d’helicòpter. 20.000 samarretes amb el número 16 lluïen al pavelló abans conegut com a Staples Center.

Pau Gasol i el bàsquet català han fet història a l’NBA, ja que per primer cop retiren la samarreta d’un espanyol, en aquest cas la del noi de Sant Boi de Llobregat. Acompanyat de la seva família ha tingut unes paraules de record pel seu ‘germà’ Kobe. “El trobo molt a faltar. No hi ha res que pugui fer al respecte més que estimar a la seva família, així és com ho sento. Recordo quan vaig arribar als Lakers i Kobe em dona la benvinguda dient: ‘Sortim i guanyem un anell’ i jo vaig pensar: OK, estic a bord”. Precisament ha estat la vídua de Kobe, Vanessa Bryant qui ha presentat a Pau Gasol, acompanyada d’un vídeo de fa cinc anys del seu marit on ja anunciava que aquest moment tan important per a Pau arribaria.

Gasol va jugar set temporades amb els Angeles Lakers amb qui va guanyar dos anells de l’NBA que ahir vam poder veure’ls a les seves mans, l’ocasió s’ho mereixia. Tan sols 12 jugadors de la franquícia de Los Angeles han vist retirada la seva samarreta i des d’avui una d’elles és d’un català.

Ben aviat podríem veure un altre català al qui li retiren la samarreta de l’NBA i no és un altre que el germà d’en Pau, Marc Gasol, actual president i jugador del Bàsquet Girona. Els Memphis Grizzlies van anunciar abans que els Lakers ho fessin amb Pau, que retirarien la samarreta amb el número 33 d’en Marc, però ara com encara no hi ha data fixada.

Escoltem a Pau Gasol 👇

Pau Gasol acompanyat de la seva família i amics. 👇

Tags: nba, Pau Gasol

Notícies semblants: