Tres morts i diversos treballadors atrapats en un despreniment a una mina de Súria


Cap a dos quarts de nou d’avui s’ha produït un accident en la mina de potassa de Súria al Bages, explotada per l’empresa ICL Iberia Súria & Sallent, en el que han quedat atrapats diversos treballadors a nou-cents metres de profunditat. Segons ha avançat RAC1 fa uns minuts, de moment hi ha tres morts confirmades.

Els treballadors haurien estat sorpresos per un despreniment dins de les galeries de la mina. A hores d’ara els Bombers, Mossos d’Esquadra i Serveis d’Emergència estan treballant pel rescat de les persones atrapades.

No és el primer accident que es produeix en aquesta empresa, des dels anys 90 s’han registrat 20 morts, l’últim l’any 2020, Pau Camp va morir pel despreniment d’una gran pedra que li va caure a sobre. Arran d’aquest accident es van activar grans mobilitzacions dels treballadors i sindicats, que van acabar fent vaga per exigir a l’empresa més mesures de seguretat.

Tags: Accident, mina, Morts, Suria

Notícies semblants: