NATURA

A les portes de la primavera arriba el Turisme de la fruita per Aitona i Alcarràs.


Des de fa uns anys s’ha fet molt popular el Turisme de la fruita per les terres de Lleida, poblacions com Alcarràs i Aitona al Segrià ofereixen fer rutes guiades pels camps de la fruita dolça. Aquests dies els camps d’ametllers, presseguers, nectarines i platarines que estan en plena floració són com una catifa de flors de diferents colors que omplen els camps de Lleida.

Ja fa uns quants anys que el Segrià aprofita aquests camps florits amb les seves diferents tonalitats rosa com a reclam del turisme fruiter, un turisme de proximitat que aprofiten moltes famílies per conèixer el procés que té la fruita des que neix a l’arbre fins que arriba a les nostres taules.

La comarca té un paisatge molt canviant durant les estacions de l’any, a la primavera les flors de color rosa dels presseguers, donen un toc romàntic; a l’estiu la verdor de les fulles amb el contrast dels vermells i grocs de la fruita; la tardor dels ocres, marrons i grocs ofereixen un espectacular paisatge daurat i a l’hivern la boira de Lleida sembla neu damunt els camps.

Fruiturisme ofereix visites guiades tot durant la major part de l’any, però sens dubte la millor època per gaudir de la floració dels arbres és a l’inici de la primavera. Alcarràs, el poble que s’ha fet famós per la pel·lícula de Carla Simón, ofereix una ruta guiada els dies 15 i 16 de març,  per 15 € inclou desplaçament amb autocar, esmorzar, xerrada explicativa i tast de productes locals a l’Agrobotiga. Podeu reservar l’entrada a www.alcarras.cat/entrades, fins dos dies abans de la ruta. Aitona té diferents rutes o experiències que podeu consultar i reservar  👉  aquí.

Alcarràs Florit 👇

Aitona en Flor 👇

Tags: Aitona, Alcarràs, Turisme fruita

Notícies semblants: