11 escoles catalanes entre les millors de l’Estat

Foto: Col·legi privat Agora Barcelona International School de Sant Esteve de Sesrovires.

Com cada any la revista Forbes ha publicat el rànquing de les millors escoles tant privades com concertades de l’Estat. En la llista d’aquest 2023 figuren 11 escoles catalanes, totes elles de titularitat privada. Per elaborar aquest rànquing un comitè format per professionals de l’ensenyança, com pedagogs, psicòlegs o professors, tenen en compte 36 criteris objectius com: el nombre d’alumnes per classe, el nivell en les classes per atendre les necessitats dels alumnes, si es fan classes optatives i de reforç, la nota mitjana obtinguda pels alumnes en la selectivitat, la nota final mitjana en primària i secundària, oferta d’idiomes, aula virtual, opcions de batxillerat, extraescolars, infraestructures del centre, transport, servei mèdic, tutories, diversitat, gabinet de psicologia, preu, llista d’espera, antics alumnes d’especial rellevància, classes de finances, si el centre és laic o religiós i finalment si tenen uniforme obligatori.

🏫  La comunitat que més escoles té en aquest rànquing és Madrid amb 37 centres. Veiem la resta de comunitats:

– Madrid: 37
– Andalusia: 15
– País Valencià: 12
– Catalunya: 11
– País Basc: 6
– Galícia: 5
– Astúries: 2
– Aragó: 2
– Múrcia: 2
– Extremadura: 2
– Illes Canàries: 2
– La Rioja: 1
– Navarra: 1
– Illes Balears: 1
– Castella la Manxa: 1
– Castella i Lleó: 0
– Cantàbria: 0

Les 11 millors escoles de Catalunya

Encara que alguns mitjans de comunicació afirmen que la millor escola de tot l’Estat és Agora Barcelona International School de Sant Esteve de Sesrovires, en realitat el rànquing publicat per Forbes que podeu consultar 👉  aquí, està fet per rigorós ordre alfabètic, i per això Agora figura en primer lloc.

Tags: Millor Croissant, Millors escoles 2023

Notícies semblants: