Els cinemes Texas de Barcelona tornen a obrir com a cinemes i espai d’oci i cultura


Després de tres anys tancats, els cinemes Texas del carrer Bailèn de Barcelona tornaran a obrir aviat sota el nom d’Espai Texas, com un nou espai d’oci i cultura per a la ciutat i en especial pel barri de Gràcia. La nova oferta constarà de dues sales de cinema en les que es projectaran pel·lícules originals o doblades al català, un espai per a teatre amb un aforament de 200 persones i una zona de gastronomia.

Per a la presentació del projecte aquest pròxim dissabte 18 de març a partir de les 12:30 es farà una gran festa a la cruïlla del passeig de Sant Joan amb Sant Antoni Maria Claret, en la que participaran com a presentador Marc Giró i actuaran el grup La Diabòlica de Gràcia i la companyia The Felieuttes.

Aquest nou projecte pels Cinemes Texas, ha estat impulsat per la directora de cinema i presidenta de l’Ateneu Barcelonès, Isona Passola i l’actriu i productora executiva de Dagoll Dagom, Anna Rosa Cisquella, per a fomentar nous projectes en català, a més de mantenir les dues sales d’aquells cinemes que es caracteritzaven per la seva oferta en català. Tant la Generalitat de Catalunya com l’Ajuntament de Barcelona han col·laborat en el projecte amb diferents ajudes i subvencions.

Els cinemes Texas tenen el seu origen l’any 1910 quan en l’espai on hi havia el Centre Recreatiu La Valkyria, van obrir el cinema Bailèn. Durant la guerra civil, les forces republicanes que el van confiscar, el van utilitzar com a menjador infantil. En plena postguerra, l’any 1947 s’amplia a 660 localitats i li canvien el nom a Cinema Texas, que continua funcionant fins a l’any 1995 quan tanca per la crisi i l’auge de les multisales. Lauren pren la propietat de l’espai i torna a obrir com a Lauren Gràcia fins al 2013, quan Ventura Pons el recupera i torna a ser Cinemes Texas. Malauradament, després de la pandèmia ja no va tornar a obrir.

Tags: Cinemes Texas, Espai Texas

Notícies semblants: