Voleu veure com ha quedat el vestíbul de la Casa Batlló després de la restauració?

La Casa Batlló un dia de Sant Jordi

Sens dubte una de les joies més preuades de l’obra modernista d’Antoni Gaudí és la Casa Batlló del passeig de Gràcia de Barcelona, on cada dia podem veure centenars de turistes fent fotografies a la façana de l’emblemàtic edifici. L’any 2019 es va fer una gran restauració, però quedava pendent la del vestíbul principal. Ara, un cop acabada la primera fase, podem veure tota l’esplendor que amagava l’entrada a l’edifici. Com diu Ana Atance de Coordinació Casa Batlló, “durant anys el modernisme no agradava i es derruïa o es tapava”.

En el vestíbul principal han recuperat parets i sostres amb l’estuc original que havien tapat amb pintura plàstica fent que tot fos d’un color gris uniforme, ara han sortit els colors originals en tonalitats rosa, gris o torrat, guanyant volum i vistositat.

L’edifici original de l’actual Casa Batlló, construït l’any 1877 no va ser obra de Gaudí sinó d’un professor seu, Emilio Sala. Va ser l’any 1903 quan la família Batlló va adquirir la propietat de l’edifici quan Josep Batlló i Casanovas, li va encarregar a Antoni Gaudí les obres de condicionament de la casa. En un principi li va dir que si era necessari, l’enderroqués i fes una nova, però Gaudí va aprofitar l’antiga edificació i es va limitar a fer una profunda reforma que va durar dos anys, entre 1904 i 1906.

L’any 2005 va ser declarada com a Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO i l’any passat la plataforma cultural de venda d’entrades Tiqets, va triar la Casa Batlló com el Millor Monument del Món del 2021.

 

Tags: Casa Batlló, restauració

Notícies semblants: