Barcelona li pren a Madrid la celebració del congrés internacional d’esports electrònics més important d’Europa.


El Global Esport Summit (GES), el congrés internacional d’esports electrònics més rellevant d’Europa, que fins ara se celebrava a Madrid, a partir d’aquest any se celebrarà a Barcelona. La tercera edició es farà els dies 25 i 26 d’octubre a l’hotel Hyatt Regency Barcelona Tower de l’Hospitalet de Llobregat. En aquest primer any ocuparà una superfície de 2.000 m², amb previsió d’anar augmentant en els pròxims anys.

És l’esdeveniment d’eSports més important d’Europa en el que participaran 900 jugadors de 30 països. Els organitzadors afirmen que la decisió de traslladar el congrés de Madrid a Barcelona ha estat per la bona acollida que va tenir per part de les institucions i entitats catalanes l’edició telemàtica que es va fer a finals de l’any passat, retransmesa des de la Ciutat Comtal i que amb aquest congrés “es reforçarà el lideratge de la capital catalana en el sector dels videojocs”. El món dels eSports està en auge, actualment ja té a prop de 600 milions d’espectadors, principalment joves entre els 18 i 35 anys, que mou més de mil milions de dòlars anuals i Catalunya està apostant fort per aquest sector.

Per la presa d’aquesta decisió de trasllat de seu ha influït molt la Fundació PuntCat, que ha treballat de valent per poder dur el congrés a Barcelona. Això afegit al fet que la Ciutat Comtal és una de les ciutats més influents i relacionades amb aquesta nova forma de competicions esportives d’Europa, en gran part perquè des d’aquí s’organitza la Lliga de Videojocs Professionals (LVP), la presència de creadors de contingut com Ibai Llanos, els grans equips com KOI de Gerard Piqué i Llanos o la secció d’esports electrònics del Barça. La Generalitat també aposta fort per aquesta modalitat d’esports emergent, ja s’està construint un hub de videojocs a les Tres Xemeneies.

Tags: Barcelona, Esports

Notícies semblants: