Àlex Roca, el barceloní que ha fet història en convertir-se en el primer atleta del món amb paràlisi cerebral que ha acabat una Marató.


Àlex Roca és un noi de 32 anys, nascut a Barcelona que avui ha fet història per ser el primer atleta del món amb paràlisi cerebral que ha acabat una Marató, la que s’ha celebrat avui a Barcelona. L’Àlex que anava acompanyat de Valentí Sanjuan, un atleta d’ultradistància i streamer que ha retransmès la carrera per Twitch. Ho han fet amb un temps de 05:50:51 hores.

L’Àlex quan tenia sis mesos va patir un herpes al cervell que el va deixar amb una discapacitat física del 76%, però com ell sempre ha dit, “el límit te’l poses tu”. Tota una vida dedicada a la superació per arribar a aconseguir el repte d’avui, convertint-se en la primera persona al món amb el seu grau de discapacitat capaç d’acabar els 42,195 km d’una Marató.

“El límit t’ho poses tu i si vols complir un objectiu, tinguis les dificultats que tinguis, amb actitud, força de voluntat, constància i resiliència, pots aconseguir tot el que proposis. I si no ho aconsegueixes ho hauràs donat tot i t’has de sentir gratificat”, diu l’Àlex i avui ho ha demostrat.

L’atleta té dificultat per parlar i tan sols es comunica per signes que interpreta la seva dona, Carme Maza, que sempre l’acompanya. Malgrat la seva discapacitat, l’Àlex ha participat en cinc triatlons, un aquatló, cinc mitges maratons, la Titan Desert i la Pilgrim Race. Tot un exemple de superació.

Tags: Alex Roca, Discapacitat, Marató

Notícies semblants: