Catalunya s’incorporarà a la xarxa europea d’excel·lència de recerca en intel·ligència artificial.


Catalunya, o millor dit Barcelona s’incorporarà aviat a l’European Laboratory for Learning and Intelligent Systems, la xarxa europea d’excel·lència de recerca en intel·ligència artificial. Segons nota de premsa del govern de la Generalitat, la Ciutat Comtal acollirà la Unitat ELLIS Barcelona, la tercera més gran de la xarxa en la qual treballaran 21 investigadors de cinc universitats catalanes (la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Oberta de Catalunya) i cinc centres de recerca del sistema català de coneixement (el Centre de Visió per Computador, l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial, el Barcelona Supercomputing Center, l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial i l’Intelligent Data Science and Artificial Intelligence Research Center).

Des de Barcelona es promourà la recerca interdisciplinària i transversal, es fomentaran els vincles amb la indústria i es formarà la pròxima generació de talent destacat en aquest camp, per avançar en l’aprenentatge automàtic i en els camps relacionats, com la visió, la robòtica i el processament del llenguatge natural. Aquesta unitat estarà dirigida per Carme Torras, matemàtica especialista en robòtica i intel·ligència artificial, doctora en informàtica i Premi Nacional de Recerca l’any 2020.

En declaracions del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, “aquest fet situa una vegada més Catalunya com a pol de referència a Europa en recerca i excel·lència tecnològica…, iniciatives com aquesta ens ajuden a generar i atreure nou talent investigador i retenir el que ja existeix a Catalunya, imprescindible pel teixit empresarial del país”.

Barcelona s’unirà a la quarantena d’unitats que té ELLIS en 14 països. Conjuntament amb Catalunya, també s’han creat noves unitats en Graz (Àustria), Potsdam (Alemanya) i Trento (Itàlia).

Tags: Barcelona té molt poder, Inteligencia artificial

Notícies semblants: