Tres supermercats catalans encapçalen el rànquing dels millors supermercats d’Espanya.


Cada quatre anys l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) realitza el rànquing dels millors supermercats d’Espanya a partir de l’opinió dels clients. La darrera llista es va fer l’any 2019 i l’encapçalaven Bonpreu, seguit d’Hipercor i Mercadona. En el rànquing efectuat aquest any els tres primers llocs l’ocupen establiments catalans, seguit d’una cadena d’una multinacional nord-americana, que només opera en Madrid, Sevilla i Biscaia.

Curiós que en les quatre primeres posicions se situïn establiments que només treballen en una zona del país, deixant relegades les grans marques a posicions inferiors. Segons l’estudi fet per l’OCU, el 57% dels espanyols acudeixen als supermercats un o dos cops per setmana, efectuant una despesa mitjana mensual de 369 euros. Aquest informe recull l’opinió de 5.415 consumidors a qui se’ls ha preguntat l’opinió que tenen dels supermercats on compren habitualment.

Els criteris per la valoració dels 39 supermercats i hipermercats estudiats, han tingut en compte la proximitat, la neteja, l’oferta de productes i marques, l’atenció personal, els preus, la qualitat dels productes frescos, el temps d’espera en les caixes i el servei que ofereixen en la compra per internet. Pel que fa a les grans marques que operen en tot l’Estat, en primer lloc, trobem a Hipercor, seguit de El Corte Inglés i Aldi. Cal destacar que entre els deu primers també trobem a una altra cadena catalana, BonÀrea, que ara també treballa a l’Aragó, País Valencià, País Basc, Navarra, La Rioja, Guadalajara o Madrid.

 🏅  Els 10 millors supermercats d’Espanya (OCU)

1. Esclat – 83 punts
2. Bonpreu – 82 punts
3. Plusfrésc – 82 punts
4. Cotsco – 82 punts
5. Hipercor – 80 punts
6. El Corte Inglés – 78 punts
7. Aldi – 77 punts
8. Hiper Usera – 77 punts
9. BonÀrea – 77 punts
10. Hiber – 77 punts

🔻  El rànquing dels menys valorats l’encapçala una altra cadena catalana, Condis.

1. Condis – 66 punts
2. La Plaza de DIA – 66 punts
3. DIA Market / DIA Maxi – 68 punts
4. La Despensa – 69 punts
5. Carrefour Market Supermercado – 69 punts
6. Hiperdino – 69 punts
7. Sorli – 69 punts
8. Spar – 69 punts
9. Eroski Center / City Supermercado
10. Caprabo – 69 punts.

Pel que fa a les grans marques com Lidl, Carrefour i Mercadona ocupen les posicions 14, 23 i 24 respectivament.

Recordem que Esclat també pertany al Grup Bon Preu, empresa catalana del sector de l’alimentació que l’any 1974 va obrir al públic el primer establiment a Manlleu i el 1988 el primer hipermercat Esclat a Vilafranca del Penedès.

A més és una empresa que col·labora amb organitzacions solidàries amb l’aportació de diners de la targeta client, fa donacions setmanals a entitats socials, participa en campanyes de recollida d’aliments i construeix instal·lacions sostenibles, apostant per l’eficiència, l’estalvi energètic i la protecció del medi ambient.

Tags: OCU, Rànquing, Supermercats

Notícies semblants: