Els prospectes dels medicaments podrien tenir els dies comptats.


Sembla que els prospectes de medicaments en paper tenen els dies comptats, ja que la Unió Europea vol que se substitueixin per un codi QR que estarà imprès en la caixa del fàrmac i que es podrà consultar a través d’internet, encara que deixa la decisió sobre quan i com implementar aquesta normativa a cada país, per protegir a les persones grans o vulnerables que en molts casos no tenen accés a internet.

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ja es va pronunciar al respecte fa dos anys, i tenien previst fer una prova pilot amb 46 medicaments de 20 laboratoris, per després fer una valoració sobre el funcionament d’aquesta mesura per implementar-la definitivament. La valoració la realitzaran els serveis de farmàcia dels hospitals mitjançant un qüestionari de satisfacció.

De moment en aquesta prova pilot que durarà dos anys només inclourà fàrmacs d’àmbit hospitalari. El primer any s’ha fet la valoració i si és favorable s’ampliarà a més medicaments o durant més temps, per a partir del 2024 implementar-ho en totes les especialitats, tant de marques com genèrics.

En un principi a l’Estat espanyol només desapareixerien els prospectes en l’àmbit hospitalari, ja que realment el personal sanitari encarregat de l’administració de fàrmacs, ja coneix la informació del medicament i no necessiten el prospecte en paper.

Amb aquesta mesura es pretén que la informació que ara tenim en aquell paperet que un cop el despleguem ja és difícil tornar a ficar-lo a la caixa i que necessitem una lupa per llegir-lo, estigui actualitzada en tot moment i evitar el consum de paper, protegint així el medi ambient.

Tags: Medicaments, Prospectes

Notícies semblants: