AstraZeneca tria Barcelona per obrir el nou Centre europeu d’R+D biomèdica


La farmacèutica britànica AstraZeneca ha apostat per Catalunya, en concret per Barcelona per situar el seu nou Centre europeu de Recerca i Desenvolupament (R+D), amb una inversió d’uns 800 milions d’euros d’aquí a cinc anys, creant 1000 nous llocs de treball altament qualificats.

Aquest serà el primer Centre europeu que integrarà les capacitats innovadores de la farmacèutica britànica i Alexion, la divisió de malalties rares d’AstraZeneca. El nou centre se centrarà en oncologia, malalties cardiovasculars, renals, metabòliques (obesitat, diabetis mellitus, derivades del colesterol o la hipertensió arterial), respiratòries, vacunes, immunoteràpies i malalties rares.

La bona notícia per a Catalunya i Barcelona, que les situa com a país de referència a escala mundial en investigació biomèdica, es va presentar ahir en la conferència “Transformar la ciència en salut”, que va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, la secretària general d’Investigació del Ministeri de Ciència i Innovació, Raquel Yotti i la Tercera tinent d’alcalde d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet.

En la clausura de l’acte, el president Aragonès va voler destacar que “Catalunya continua atraient inversions. Amb aquest projecte, AstraZeneca crearà 1.000 llocs de treball a Barcelona, l’aposta més gran de la història del nostre país en R+D. Un projecte que compta amb el suport del Govern i ens situa de nou com un territori clau en l’àmbit sanitari”.

Segons informa AstraZeneca en la seva nota de premsa, també tenen previstes més projectes per a la ciutat de Barcelona, com el de ‘Ciutats Inspiradores’. Un projecte amb el qual “l’Ajuntament de Barcelona es compromet a sensibilitzar a la població sobre la salut respiratòria a través de la col·laboració entre els responsables polítics, les organitzacions de pacients, els professionals sanitaris, la indústria i altres parts interessades importants amb l’objectiu de crear entorns més saludables”.

Tags: AztraZeneca, Barcelona, R+D

Notícies semblants: