Tres paisatges catalans entre els més bonics de l’Estat

Delta de l’Ebre – Tarragona

La revista National Geographic ha elaborat un llistat amb els 30 paisatges més bonics de l’Estat espanyol i entre ells hi ha tres ubicats a Catalunya, són el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el Delta de l’Ebre i el Congost de Mont Rebei. Com diu la prestigiosa revista de natura i viatges, són “Paisatges naturals que ens deixen amb la boca oberta”.

Així defineixen els tres paisatges catalans:

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa – “Volcans màgics”.

Ubicat a la comarca del mateix nom amb una superfície d’unes 12.000 hectàrees, ens ofereix un impressionant paisatge volcànic, afortunadament adormit, amb més de 40 cràters i 20 fluxos de lava. És considerat un dels més importants d’Europa. Actualment, el parc compta amb diversos itineraris senyalitzats que permeten als visitants explorar la zona de manera segura i respectuosa amb el medi ambient. A més, es poden trobar nombrosos centres d’interpretació i museus que ofereixen informació sobre la geologia, la flora i la fauna de la zona.

Delta de l’Ebre – “L’èpic final d’un riu”.

El Delta de l’Ebre, el riu més cabalós de l’Estat forma en la seva desembocadura un dels aiguamolls més destacats del Mediterrani occidental. Amb una superfície aproximada de 320 km², està format per llacunes, canals i arrossars que alberguen una gran diversitat de flora i fauna, considerable refugi per aus migratòries que cada any passen pel nostre país.

Congost de Mont Rebei – “On el riu s’obre pas”.

Un caprici de la natura tallat pel riu Noguera Ribagorçana al seu pas per la Serra del Montsec, que es caracteritza pels seus espectaculars penya-segats de pedra calcària de fins a 500 metres d’altitud. Un especial atractiu és el pont penjant, una passarel·la que es va construir a principis del segle XX per a facilitar l’accés als pobles situats a cada costat del congost, avui dia convertit en un atractiu turístic, conjuntament amb el camí excavat a la roca. Malauradament, aquest any amb la sequera que estem patint, el nivell de l’aigua ha baixat considerablement.

Els 30 paisatges més bonics de l’Estat segons National Geographic

1. Selva d’Irati – Navarra
2. Monument Natural dels Mallos de Riglos, Agüero i Penya Rueba – Osca
3. Parc Nacional de Timanfaya a Lanzarote – Canàries
4. Les Médules a la comarca del Bierzo – Lleó
5. Praia das Catedrais – Lugo

Praia das Catedrais – Ribadeo

6. Paratge Natural de Tocar d’Antequera – Màlaga
7. Pilars dels Òrgans a La Gomera – Canàries
8. Pozo de los Humos – Salamanca
9. Doñana – Huelva
10. Valle del Jerte – Extremadura
11. Bárdenas Reales – Navarra
12. Bufones de Pría – Astúries
13. Duna de Bolonia – Cadis
14. Coves del Drach a Mallorca – Balears
15. Parc Natural de les llacunes de Ruidera – Albacete
16. Platja de Sotavento a Fuerteventura – Canàries
17. Desert de Tabernas – Almeria
18. Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa – Girona

Volcà Croscat – La Garrotxa

19. Grutes de Sant Josep – Castelló
20. Garajonay a La Gomera – Canàries
21. Las Gredas Bolnuevo – Múrcia
22. Nacimiento del Río Mundo – Albacete
23. Castañar del Tiemblo – Àvila
24. Fervenza do Ézaro – Galícia
25. Caldera de Taburiente a La Palma – Canàries
26. Salto del Nervión – Àlaba
27. Robedal de Muniellos – Astúries
28. Sabinar del Hierro – Canàries
29. Delta de l’Ebre – Tarragona
30. Congost de Mont Rebei – Lleida

Congost de Mont Rebei – Lleida
Tags: Congost de Mont-rebei, Delta Ebre, Paisatges bonics, Vocans Garrotxa

Notícies semblants: