Les millors Mones de Pasqua de Catalunya del 2023


Aquest any s’ha celebrat la segona edició del Concurs de la Millor Mona de Pasqua de Catalunya que enguany es va celebrar el passat 6 de març al Centre Cultural de la Farinera del Clot de Barcelona. El concurs estava dividit en dues categories, Mona de Pasqua Tradicional i Mona de Xocolata.

Per la categoria de Mona Tradicional, el jurat va tenir en compte l’aspecte visual, la textura, la cocció interior i exterior del brioix, l’aroma i el gust i els guanyadors van ser:

1. Forn de Pa i Pastisseria Cal Parra – Olost (Barcelona)
2. Forn i Pastisseria Gil – Barcelona
3. Panes Creativos – Barcelona


Pel que fa a la categoria Mona de Xocolata, es valorava l’originalitat, la tècnica, la presentació i l’acabat i els guanyadors van ser:

1. L’Escola de pastisseria Atelier – Barcelona
2. Obrador de Sant Tomàs – Calldetenes (Barcelona)
3. Pa Artesà del Vallès – Santa Perpètua de Mogoda.

El primer premi va ser per una mona basada en el popular compte dels tres porquets, el segon un ou de xocolata amb unes plomes com les que duien els indis americans i el tercer premi una obra dedicada a un dels superherois del cinema, Spiderman.

El jurat estava format en un 80% per professionals del sector i en un 20% per padrins i fillols. Totes les elaboracions fetes pel concurs es van entregar a ‘Casa Sofia’ de l’Hospital Sant Joan de Déu, que acull infants amb malalties cròniques complexes o malalties avançades.

Tags: Millors Mones 2023

Notícies semblants: