Dos excursionistes barcelonins morts a l’Alta Cerdanya


Dos homes de Barcelona de 54 i 56 anys han estat trobats sense vida pels serveis d’emergència de la Catalunya Nord quan intentaven fer el cim del Carlit a l’Alta Cerdanya. El passat dissabte els dos excursionistes experimentats van sortir amb la intenció d’arribar al cim del Carlit, però van ser sorpresos per una tempesta de neu que els va impossibilitar poder arribar al refugi on pensaven passar la nit.

Van passar la nit al ras amb temperatures de fins a 25 graus sota zero a una altitud de 2.700 metres. Diumenge a primera hora del matí van poder contactar amb els serveis d’emergència per demanar ajuda, però no van aconseguir donar la seva localitzacióexacta. Malgrat que els serveis d’emergència es van mobilitzar amb rapidesa, les males condiciones meteorològiques, van impossibilitar la seva localització. Diumenge al Carlit es van registrar cops de vent de fins a 100 km/h.

Els dos excursionistes barcelonins van haver de passar una altra nit al ras amb la sola protecció dels seus sacs de dormir. Malauradament, el dilluns a la tarda van ser localitzats sense vida per un dels helicòpters de rescat a la zona del Coll dels Andorrans. Els serveis d’emergència van traslladar els cossos dels dos homes fins a Perpinyà.

Tags: Carlit, excursionistes, Morts

Notícies semblants: