Alerta sanitària per una farina distribuïda a Catalunya que pot tenir efectes al·lucinògens


L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), ha donat l’alerta per la presència d’uns alcaloides de ‘cornezuelo‘ en una farina elaborada i distribuïda a Catalunya. Aquests alcaloides poden provocar efectes al·lucinògens. Es tracta de la farina de sègol integral de la marca Biogrà amb data de caducitat 30.05.2023 i número de lot 21-005. L’ergot o banya de sègol (cornezuelo) és un fong paràsit que provoca l’ergotisme.

L’AESAN ha estat alertada per les autoritats sanitàries catalanes i demanen a la població que si tenen aquest producte a casa, s’abstinguin de consumir-lo i en el cas d’haver consumit algun dels productes dels lots afectats i presentar alguna simptomatologia compatible amb l’ergotisme (al·lucinacions, convulsions, entumiment, formigueig, dolor, cianosi, absència de pols i fred intens i sobtat en les extremitats que pot anar seguit de coïssor aguda, dolor abdominal) es recomana acudir a un centre de salut.

A més de Catalunya, aquesta farina ha estat distribuïda a altres comunitats com País Valencià, Castella la Manxa, Balears, Galícia, Andalusia, Canàries, Castella i Lleó, Madrid, La Rioja i País Basc.

Tags: Alerta sanitaria, biogrà, farina

Notícies semblants: