Nou investigadores catalanes simularan una expedició a Mart als Estats Units

Foto: Twitter Cambra de Comerç de Barcelona – @CambraBCN

Nou investigadores catalanes de diferents sectors participaran des del cap de setmana vinent en una missió espacial que simularà la vida a Mart i que es farà al desert d’Utha als Estats Units. Són l’astrofísica Mariona Badenas-Agustí que serà la comandant, la biòloga Carla Conejo com a oficial, la científica Ariadna Farrés, que s’encarregarà de seguretat i salut, la biòloga Laia Ribas, la periodista Núria Jar i les enginyeres Cesca Cufí-Prat, Neus Sabaté, Anna Bach i Helena Arias.

Les nou catalanes duran a terme aquesta simulació durant dues setmanes a l’estació Mars Research Desert Station (MDRS) de Utah. Vestides d’astronautes, viuran com si fossin a Mart, en condicions d’aïllament, hauran de menjar productes deshidrats, gestionar el consum de l’aigua, ja que serà limitat, fer front a possibles emergències i no es podran comunicar en temps real amb la Terra.

La missió batejada amb el nom d’Hypatia, té com a objectiu provar equipaments i estudiar la viabilitat d’una expedició real al planeta vermell. Hauran de fer una sèrie d’experiments, com tenir cura d’un hivernacle amb un hort per veure com es comporta en condicions similars a les que té mart, crearan bacteris autòctons amb minerals marcians i electròlits formats amb orina de les mateixes noies.

L’experiment que té un cost de 50.000 euros, ha rebut ajuts de la Generalitat de Catalunya, el Banc Sabadell i Massachusetts Institute of Technology, entre altres entitats tant públiques com privades.

Tags: Astronautes, catalanes, Hypatia

Notícies semblants: