El Real Madrid contraataca amb un vídeo on afirma que l’equip del règim franquista va ser el Barça


Després de la compareixença i roda de premsa que va fer ahir Joan Laporta per donar explicacions sobre el cas Negreira, el Real Madrid a través de la seva televisió ha publicat un vídeo en el qual utilitzant imatges del NODO, afirma que realment l’equip del règim va ser el FC Barcelona i no el Real Madrid com va afirmar ahir Joan Laporta.

Està clar que el cas Negreira ha obert la guerra entre els dos clubs més importants de l’Estat. En els dos darrers clàssics disputats des que es va destapar el cas, es van suspendre els dinars de directives i Florentino Pérez no va venir a la llotja del Spotify Camp Nou.

En el vídeo argumenten que el Camp Nou es va inaugurar en plena dictadura, amb la presència d’un ministre de Franco, lògicament en aquell any 1957 no es podia fer cap inauguració sense les autoritats franquistes de l’època. També parlen dels títols obtinguts pel Barça durant la dictadura, 8 lligues i 9 copes del Generalíssim. Sí que és ben cert que durant els primers anys de la dictadura el Real Madrid no va guanyar gaires títols, si fem un resum dels 36 anys de dictadura, queda clar que l’equip del règim va ser el club blanc.

Durant els 36 anys de govern franquista el Real Madrid va guanyar 14 lligues, el Barça 8 i el València 4. Si per títols qualifiquem qui va ser l’equip del dictador, està clar. Pel que fa a copes del Generalíssim, l’actual copa del Rei, el Barça i l’Atlètic de Bilbao van guanyar 9 copes i el Real Madrid tan sols 6, entre els anys 1940 i 1975.

Al final del vídeo parlen que després de la Guerra Civil (1936-1939), el Real Madrid va quedar desmantellat, amb jugadors assassinats, detinguts o exiliats i la seu social destruïda per un bombardeig. Recordem que l’únic president d’un club assassinat pels franquistes durant la Guerra Civil va ser Josep Suñol, president del Barça. El 6 d’agost de 1936 Suñol es dirigia a Madrid per fer una visita a les tropes republicanes en la Serra de Guadarrama. Quan per error va entrar en una zona controlada per l’exèrcit de Franco, Suñol va ser identificat i detingut. Sense cap judici previ ell i els seus acompanyants van ser afusellats allà mateix.

Tags: BARÇA, Franco, Madrid

Notícies semblants:

Últimes Notícies