La Simfonia dels Herois, un projecte musical solidari de l’Hospital de Bellvitge


L’Hospital Universitari de Bellvitge, de la mà del doctor Andreu Gabarrós, cap del Servei de Neurocirurgia, han presentat un projecte musical solidari que s’ha plasmat en un disc amb 10 temes, La Simfonia dels Herois.

La idea ha estat del Dr. Gabarrós, que a més de neurocirurgià és un gran amant de la música i amb el seu grup de rock, Dorigen, ha volgut fer una cançó dedicada i pensada en un pacient seu que ha patit un tumor cerebral, pacients que han estat intervinguts per ell mateix i tenen com ell la passió per la música. Ell mateix explica en el vídeo de presentació del projecte, que en les intervencions de tumors cerebrals, sovint el pacient està despert, interactuant amb el cirurgià, mentre els metges estimulen el seu cervell.

Les persones que són operades d’un tumor cerebral acostumen a tenir una recuperació lenta i en moltes ocasions canvien la seva manera de ser, de pensar, de veure les coses, de relacionar-se amb els seus familiars i amics, es converteixen d’alguna manera en una altra persona. El Dr. Gabarrós amb aquest disc vol fer-los un homenatge i donar visibilitat a la malaltia que encara té un llarg camí de recerca de tractaments que aconsegueixin frenar l’evolució dels tumors i la reaparició.

El disc es presentarà en un concert el dijous 11 de maig a les vuit de la nit al Teatre Joventut de l’Hospitalet del Llobregat, en el que participaran els pacients i el grup Dorigen. També participaran en el concert que serà presentat per Jordi Hurtado, artistes de renom com Ramon MirabetManu Guix, Marina Rossell, Gerard Quintana, Estopa o el Mago Pop i comptaran amb la col·laboració de l’Orquestra del Col·legi de Metges de Barcelona, el Cor Gregal dels Lluïsos de Gràcia i la Coral del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona. Tots participaran de forma altruista i tots els beneficis obtinguts aniran destinats a la recerca dels tumors cerebrals.

El preu del concert solidari és de 22 € i podeu comprar l’entrada 👉   aquí.

Tags: Hospital Bellvitge, Música, Solidaritat

Notícies semblants: