Mor Josep Maria Fusté, mític jugador del Barça dels anys seixanta.


Josep Maria Fusté, mític jugador del Barça de la dècada dels seixanta del segle passat, ha mort avui a l’edat de 82 anys. Conegut com el noi de Linyola per haver nascut en aquest poblet del Pla de l’Urgell, va arribar al FC Barcelona amb tan sols 12 anys. Durant el seu servei militar que li va tocar fer a Pamplona va jugar amb l’Osasuna. Al Barça va jugar durant deu anys, des del 1962 fins al 1972 amb qui va aconseguir set títols, després va marxar a l’Hèrcules d’Alacant on va jugar dues temporades més.

Un cop acabada la seva carrera com a jugador, va continuar col·laborant amb el Barça, encarregant-se de la direcció de l’Agrupació de Veterans des del 1979 fins a l’any 1989 ostentant la capitania de l’equip de veterans. Des del 2010 era assessor de la junta directiva del club blaugrana. Josep Maria Fusté es caracteritzava per la seva imatge humil i senzilla, allà on anava no dubtava a apropar-se a la gent, com quan visitava sovint la Cerdanya i s’acostava a algun casino a fer un cafè i jugar una partida de botifarra amb la gent del poble.

Ha estat el FC Barcelona qui ha donat la trista notícia a través del seu perfil de Twitter. Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família i amics de Josep Maria Fusté. Descansa en pau, que la terra et sigui lleu.

Moltes han estat les mostres de condol rebudes a través de les xarxes socials, entre elles la del Real Madrid.

 

 

Tags: Fusté, Junts x Cat Sant Andreu dela Barca, Morts

Notícies semblants: