Sabíeu que dos besavis de Leo Messi eren de Lleida?


Segur que molts de nosaltres sabem que Leo Messi, el millor jugador de futbol de la història va néixer a Rosario a l’Argentina i va arribar a Catalunya amb tan sols dotze anys per integrar-se a la Masia del Barça, però potser alguns no sabíem que dos dels besavis de l’argentí eren catalans, concretament la seva besàvia paterna, Rosa Mateu Gesé, era de Blancafort de la Noguera, un poblet que va quedar abandonat i negat amb la construcció, a principis dels seixanta, dels embassaments de Canelles i Santa Anna i que ara amb la sequera ha quedat parcialment visible.

Rosa Mateu, nascuda l’any 1910 va migrar cap a l’Argentina a finals dels anys vint i mai més va tornar a Catalunya. En el viatge amb el vaixell ‘El Català’ va conèixer un altre lleidatà de Bellcaire d’Urgell, Josep Pérez, tots dos anaven a la recerca d’una vida millor a l’altre costat de l’Atlàntic i l’amor els va unir. Es van cassar i van tenir descendència. Una de les filles del matrimoni, la Rosa Maria Pérez Mateu es va cassar amb Eusebio Messi de descendència italiana, avi de Leo Messi i pare de Jorge Horacio Messi Pérez, pare del jugador.

Aquesta història va sortir a la llum gràcies al llibre ‘Inhòspits’ del periodista Joan Valls, que és un recull de llocs abandonats amb històries increïbles, des de fàbriques, hospitals, estacions de metro, fins a pobles abandonats com Blancafort de Noguera, poble de la besàvia de Leo Messi.

Potser aquestes arrels catalanes són les que fan que Leo Messi estigui tan enamorat de Barcelona i de Catalunya, sempre ho ha demostrat i ara sembla que estaria disposat a tornar amb la seva família. Esperem que torni aviat i el puguem veure jugar amb el Barça.

Tags: català, Leo Messi

Notícies semblants: