Sabeu on es fa el millor pastís de formatge de Catalunya?


En el marc de la Fira Lactium de Vic que es va fer aquest cap de setmana de Sant Jordi, s’ha celebrat el primer concurs per triar el millor Pastís de Formatge de Catalunya, per reconèixer la millor recepta i elaboració d’aquest pastís. El jurat que estava presidit per Lluc Crusellas, guanyador del concurs al millor xocolater de l’Estat, va decidir que el millor era l’elaborat per la pastisseria Sant Llehí de Sant Antoni de Vilamajor al Montseny.

Una vintena d’elaboracions s’han presentat al concurs en el qual un dels requisits era que cada pastís havia d’estar fet amb almenys un 20% de formatge artesà català. Els concursants havien de presentar dos pastissos o vuit pastissos individuals. El premi que s’ha endut la pastisseria Sant Llehí és de 1.000 euros i el diploma que l’acredita com el millor pastís de formatge de Catalunya del 2023.

Per fer el pastís guanyador s’ha utilitzat el formatge Tou del Mujal de cabra, de la Formatgeria Cal Músic. Segons expliquen a RAC1, el jurat va valorar “la singularitat del pastís, que combina, amb encert, la qualitat de les matèries primeres amb l’equilibri del conjunt d’ingredients. És una peça que destaca pel seu gust de formatge predominant, però no invasiu; que incorpora un punt d’innovació, un punt just de galeta, un punt torrat molt homogeni i una textura perfecta”.

Tags: Millor pastís de formatge

Notícies semblants: