Catalunya té nova comarca, el Lluçanès ja té entitat pròpia.


Ara ja podem dir que el Lluçanès és comarca catalana que s’estén al llarg de l’altiplà de transició entre la Plana de Vic i el Berguedà, en contacte amb el Prepirineu. Avui el Parlament de Catalunya ha aprovat la llei per la qual es crea la nova comarca del Lluçanès formada per nou municipis que fins ara estaven integrats en les comarques del Bages i Osona.

🏘️  Prats del Lluçanès
🏘️  Alpens
🏘️  Lluçà
🏘️  Olost
🏘️  Oristà
🏘️  Perafita
🏘️  Sant Feliu Sasserra
🏘️  Sant Martí d’Albars
🏘️  Sobremunt

La decisió del ple ha estat aprovada per 80 vots a favot (ERC, Junts, CUP, Comuns) i 49 vots en contra (PSC, C’s, PP i Vox). La nova comarca amb 6.197 habitants repartits en una extensió de 248 km², haurà d’esperar fins al 2027 per tenir constituït el Consell Comarcal del Lluçanès.

Avui s’ha posat fi a una reivindicació històrica d’alguns municipis que ja van votar l’any 2015 per constituir una nova comarca i que fins que no es constitueixi el Consell Comarcal es regiran per una Mancomunitat transitòria que es formarà abans de finalitzar aquest any.

A partir d’avui el mapa de Catalunya canvia i s’incorpora la 43a comarca del nostre país. Les últimes a constituir-se com a comarques van ser el Moianès, el Pla de l’Estany, l’Alta Ribagorça i el Pla d’Urgell i potser aviat tindrem la 44a comarca, ja que el Baix Montseny vol reivindicar el seu fet diferencial que ara està dividit entre les comarques del Vallès Oriental i la Selva.

Tags: comarca, Lluçanès

Notícies semblants: