ACTUALITAT

El Grup Cuétara compra les Galetes Camprodon, fabricant de Birba

La multinacional catalana Adam Foods dedicada a la fabricació de galetes amb marques com Cuétara o Artiach, ha comprat la companyia centenària, Galetes Camprodon, fabricant de les populars galetes Birba i Nuria. Actualment, les podem trobar en qualsevol supermercat, però abans era costum si visitaves Camprodon comprar una capsa de galetes.

Adam Foods anuncia en un comunicat que es mantindrà com una empresa independent, dins del seu grup i no acomiadaran a cap dels 60 treballadors que tenen en l’actualitat a la planta de Camprodon, al Ripollès. “Esperem continuar i millorar la tradició d’excel·lència en l’elaboració de galetes que recollim amb aquesta adquisició”, afirma el CEO d’Adam FoodsFabrice Ducceschi.

Galetes Camprodon és una de les empreses de fabricació de galetes més antigues de Catalunya. Es van començar a elaborar de forma artesanal ara fa 130 anys en un petit obrador d’una botiga de queviures de Camprodon. En aquells anys la família Birba regentava una petita botiga d’ultramarins a la població del Ripollès i gràcies al fet que la gent començava a estiuejar a la comarca, el negoci els anava prou bé. Van començar a elaborar melindros i altres productes de confiteria per vendre als estiuejants.

A l’hivern no tenien tant públic i van pensar a fer un producte que aguantés més temps, que no fos tan peribles com els pastissos. L’any 1893 van començar a elaborar galetes que aviat van tenir un gran èxit entre els clients, la demanda va anar creixent fins a convertir-se en el producte estrella de la botiga.

Amb el pas dels anys les noves generacions de la família Birba han fet que les galetes que porten el cognom de la família, es coneguessin a tota Catalunya, com una marca de qualitat, sabor i naturalitat.

Tags: Camprodon, Galetes Birba

Notícies semblants: