S’estrena a Barcelona la sardana basada en la cançó ‘Coti-Coti’ amb una ballada multitudinària

S’estrena a Barcelona la sardana basada en la cançó ‘Coti-Coti’ amb una ballada multitudinària. Ahir el pla de la Catedral de Barcelona es va omplir amb 400 escolars per escoltar i ballar per primer cop la versió sardana de la cançó ‘Coti’Coti’ dels The Tyets, arranjada pel compositor Xavier Ventosa i interpretada per la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Infants entre 8 i 10 anys d’escoles de la demarcació de Barcelona, van ballar en la cloenda del programa ‘El país a l’escola’, programa que ha portat la sardana a les aules de primària de les comarques barcelonines, amb cursos perquè els nens i nenes aprenguin a ballar la sardana.

La popular cançó ‘Coti – Coti’, que s’ha fet molt popular en aquests darrers mesos gràcies a The Tyets que van voler barrejar el reggaeton i la sardana, s’ha transformat en una sardana clàssica, gràcies a un acord entre la Confederació de Sardanistes i The Tyets. Xavier Ventosa creu que no s’arribarà a ballar com a sardana en discoteques, però potser atraurà un públic jove a les ballades i aplecs de sardanes que es fan al llarg de l’estiu a moltes poblacions de Catalunya.

Tags: Barcelona té molt poder, Coti Coti, sardana

Notícies semblants: