L’emblemàtic tren Granota dels anys 40 torna a circular després de 27 anys aturat.


Segons nota de premsa del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l’emblemàtic tren Granota que circulava des dels anys 40 del segle passat fins a l’any 1996 entre Sarrià fins a Les Planes, Sant Cugat, Rubí, Terrassa i Sabadell, tornarà a circular com a tren turístic en determinades dates entre Les Planes i les estacions de Rubí, Terrassa i Sabadell.

El tren Granota, anomenat així pel color dels seus combois, blanc i verd i pels fars de davant que recorden als ulls d’una granota, és un UT-400, amb seients de fusta, construït als anys 40 per enginyers de Sarrià, per actualitzar els trens que feien el recorregut entre  Barcelona i Sabadell.

Avui ha fet el seu primer viatge i de moment tornarà a estar en servei els diumenges 21 de maig i 4 de juny, amb els següents horaris i parades:

🚉  Rubí-Les Planes 9.18 h – 9.37 h
🚉  Les Planes – Terrassa 10.04 h – 10.46 h
🚉  Terrassa – Les Planes 11.37 h – 12.17 h
🚉  Les Planes – Sabadell 12.34 h – 13.16 h
🚉  Sabadell – Les Planes 13.26 – 14.07 h
🚉  Les Planes – Rubí 14.34 h – 14.54 h.

A la tardor es preveu establir més viatges en determinats diumenges. Durant la presentació i primer viatge del tren Granota, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Juli Fernàndez Olivares, ha volgut destacar que: “aquest tren del segle XX forma part del projecte de recuperació del patrimoni històric ferroviari que FGC està treballant. Enguany fa 175 anys que hi ha tren a Catalunya i és encara més significatiu poder recuperar aquest tren històric. És una bona manera de donar a conèixer com ha anat evolucionant i canviant el transport ferroviari als FGC”.

Per fer qualsevol trajecte amb el tren Granota per gaudir de l’experiència de veure com es viatjava fa vuitanta anys, caldrà un bitllet integrat o d’un títol propi d’FGC per a les zones tarifàries corresponents segons l’origen i el destí del trajecte o un bitllet senzill de FGC.

Tags: Tren granota

Notícies semblants: