Tres pobles de Catalunya presenten llistes electorals formades tan sols per dones.

Segons estableix la llei electoral pels municipis de més de 3.000 habitants, totes les llistes dels partits que es presenten a les eleccions han d’estar formades per un 60% d’homes o dones i l’altre 40% per persones de l’altre gènere. En canvi, en els municipis de menys de 3.000 habitants no cal seguir aquesta norma.

En els darrers anys veiem que molts partits polítics presenten llistes cremallera, és a dir que la llista està formada per homes i dones ocupant llocs alterns, homes llocs parells i dones llocs imparells o a l’inrevés. En molt poques ocasions veiem llistes formades només per dones i afortunadament cada cop veiem menys formades tan sols per homes.

En les pròximes eleccions municipals que se celebraran el 28 de maig, hi ha tres pobles de Catalunya de menys de 3.000 habitants que presenten alguna llista formada només per dones. Són Cadaqués a l’Alt Empordà, Botarell al Baix Camp i Pradell de la Teixeta al Priorat. En el cas de Cadaqués és la de Junts per Cadaqués formada per 14 dones, a Botarell el PSC es presenta amb 9 dones i a Pradell de la Teixeta un petit poble de 172 habitants, els Independents han format una llista amb 4 dones.

Hi ha dos casos també curiosos com els de Bausen a la Vall d’Aran i Cabanabona a la Noguera, que encara que la llista està formada per dones, en els llocs de substituts apareixen homes.

En el cas de Moià al Bages, la Junta electoral va impugnar la llista presentada per Capgirem Moià, vinculada a la CUP, perquè els homes no arribaven al 40% exigit per a poblacions de més de 3.000 habitants. Hi havia 8 dones i 5 homes (38%).

Tags: Eleccions

Notícies semblants: