Mor Lluís Breitfuss el gran impulsor de l’organització de la 1a Copa del Món d’Esquí Alpí al Pirineu.


Avui el món de l’esquí està de dol per la mort de Lluís Breitfuss Rodríguez als 54 anys a causa d’una greu malaltia. En Lluís va néixer a Barcelona, però la seva passió per la neu, seguint les passes del seu pare Hans Breitfuss, el va dur a La Molina. Va formar part de l’equip nacional junior d’esquí, més tard es va titular com a entrenador a Àustria i va començar a treballar al país Alpí per després marxar a Nova Zelanda fins al 2003 que va tornar a competir amb l’equip nacional i va tornar a La Molina, a la Cerdanya, on de petit entrenava amb el seu pare.

Actualment, era el vicepresident de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, director esportiu des del 2011 i vinculat a FGC Turisme des de l’any 2004 on era l’encarregat de l’organització d’esdeveniments i competicions esportives.

Va ser el gran impulsor de dur la Copa del Món d’Esquí Alpí a Catalunya. El 13 i 14 de desembre del 2008 per primer cop a la història, aquesta competició es feia als Pirineus, La Molina acollia aquest esdeveniment d’àmbit mundial gràcies a Lluís Breitfuss. Va liderar els primers campionats del Món d’Snow i de Paraski. Un dels fundadors del Bikepark La Molina per fer esdeveniments i competicions a l’estiu quan no hi ha neu.

Per la seva trajectòria professional, el passat mes d’abril li van atorgar la Medalla al Mèrit esportiu de la Reial Federació Espanyola d’Esports d’Hivern. Segons avança Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), gestor de l’estació de La Molina, en honor a ell, canviarà el nom de la pista Barcelona pel d’Estadi Lluís Breitfuss.

Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a tota la família i amics d’en Lluís Breitfuss. Descansa en pau, que la terra et sigui lleu. Moltes han estat les mostres de condol a les xarxes socials, principalment de la gent i entitats vinculades als esports d’hivern.

Tags: Esquí, Morts

Notícies semblants: