Ona Carbonell anuncia que es retira com a professional de la natació sincronitzada


La barcelonina Ona Carbonell a punt de fer 33 anys ha anunciat avui en roda de premsa que es retira com a professional de la natació sincronitzada. De petita Ona practicava gimnàstica rítmica, però la seva gran passió per l’aigua la va fer decidir passar-se a la natació artística i amb 10 anys va començar a practicar en el Club Natació Kallipolis de Barcelona on va coincidir amb Gemma Mengual, Andrea Fuentes o Anna Tarrés, entre altres nedadores professionals.

Des de ben joveneta va anar col·leccionant medalles:

🏅  Medalles d’argent i bronze – Campionat del Món Junior 2007
🏅  Dues medalles d’argent i una de bronze – Campionat Mundial Junior 2008
🏅  Medalla d’or i dues d’argent – Campionat del Món 2009
🏅  Tres medalles d’argent – Europeu 2010
🏅  Quatre bronzes – Campionat del Món 2011

L’any 2012 participa per primer cop en els Jocs Olímpics celebrats a Londres on va tornar a Barcelona amb dues medalles, d’argent en la modalitat duo amb la seva companya Andrea Fuentes i bronze en la modalitat per equips. A partir d’aquí va anar treballant de valent per convertir-se en una de les millors nedadores de natació sincronitzada del món.

L’any 2017 participa en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro i guanya dues medalles d’argent individuals, una en la modalitat lliure i l’altre en la tècnica, igualant així a la seva companya Gemma Mengual amb 20 medalles mundialistes. A la tornada decideix prendre’s un any sabàtic i aprofita per presentar-se al concurs de cuina MasterChef de Televisió Espanyola on va resultar la guanyadora.


L’any següent en els Mundials de natació celebrats a Corea del Sud va guanyar tres medalles, dues d’argent i una de bonze, convertint-se en la dona amb més medalles de la història dels mundials de natació. El 2021 acumula un altre bronze en el Campionat d’Europa de Natació en la modalitat tècnica per equip.

L’any 2020 obté una medalla de bronze en el Campionat d’Europa i té el seu primer fill, Kai, coincidint amb els Jocs Olímpics de Tòquio i a causa de les restriccions per la Covid-19 que va establir el govern japonès, decideix no participar per no poder alletar al seu fill durant la competició. Per denunciar el fet va fer un vídeo en el qual reivindicava el dret a poder alletar el seu fill i no haver-hi de triar entre la conciliació familiar i la professional.

El juny del 2022 Ona Carbonell i la seva parella l’ex-gimnasta Pablo Ibáñez tenen el seu segon fill, Teo. Avui l’Ona diu adeu a les competicions, però ben segur que continuarà nedant i ensenyant als seus dos fills.

Tags: Ona Carbonell

Notícies semblants: