Catalunya en Miniatura, el parc de maquetes més gran d’Europa compleix 40 anys.

Catalunya en Miniatura és un parc temàtic situat a Torrelles de Llobregat, a uns 20 km de Barcelona, que amb els seus 35.000 m², es considera el parc de maquetes més gran d’Europa. El parc va ser inaugurat el 1983 i ofereix als visitants una oportunitat de veure reproduccions en miniatura d’edificis i monuments significatius d’arreu de Catalunya.

Passejant per ell ens torbem maquetes a escala 1:25 d’edificis emblemàtics, parcs, entorns naturals del nostre país, a més de la Catedral de Mallorca i un espai dedicat a les tres obres que Antoni Gaudí va fer fora de Catalunya: ‘El Capricho‘ a Comillas a Cantàbria, el Palau Episcopal d’Astorga a Lleó i la Casa Botines, també a Lleó.

A més de l’exposició de maquetes també podem fer un viatge en un trenet que en uns 10 minuts fa la volta al parc, oferint una vista panoràmica, un circuit de tirolines per petits i grans o visitar la casa del Ratolí Pérez.

Les quatre províncies estan representades en Catalunya en Miniatura, per exemple de Girona destaquem el Museu Dalí de Figueres, la Catedral de Girona amb la seva gran escalinata, els Monestirs de Sant Pere de Roda i el de Ripoll.

De Barcelona el gran protagonista és Gaudí, amb la Sagrada Família, la Casa Batlló, la Casa Milà, la Casa Vicens, la Torre Bellesguard, el Palau Güell, el Parc Güell, la Cripta de la Colònia Güell o el Col·legi de les Teresianes, però també podem trobar el Tibidabo, la Catedral o el Camp Nou, entre altres.

De Lleida destaquem el conjunt de les esglésies romàniques de la Vall de Boí, la Seu Vella o l’estació d’esquí de Port del Compte.

De Tarragona podem veure la Catedral, l’Aqüeducte de les Ferreres, els Monestirs de Santes Creus i Poblet o l’Arc de Berà.

Catalunya en Miniatura és una destinació popular per a turistes i famílies que busquen una experiència educativa i divertida. El parc ofereix informació detallada sobre cada maqueta i destaca els aspectes històrics i culturals dels llocs representats.

Aquest mes de maig per celebrar el 40è aniversari, Catalunya en Miniatura ofereix una programació d’actes al voltant de la cultura popular catalana, com ballada de sardanes, dansaires, gegants, trabucaires, castellers, etc. 

Tags: Catalunya en miniatura

Notícies semblants: