220 participants pugen els 2.180 esgraons de la Vertical Montserrat


Malgrat l’amenaça de pluja, ahir es va poder celebrar la cinquena edició de la Vertical Montserrat en la qual van participar unes 220 persones que van pujar els 2.180 esgraons de l’escala paral·lela a la via del funicular que puja des de la Santa Cova fins a l’estació superior del Funicular de Sant Joan, amb uns 388 metres de desnivell.

Els impulsors d’aquesta prova van ser els Bombers de la Generalitat de Catalunya l’any 2017 i des de llavors l’organitzen conjuntament amb de l’Obra Social de Sant Joan de Déu. La Vertical Montserrat que puntua pel Circuit Nacional de Carreres Verticals (CCV), es caracteritza per ser la més exigent de tot l’Estat. A més de ser un esport també té una finalitat solidària, els beneficis obtinguts van a parar al finançament de projectes d’investigació de malalties infantils, programes d’atenció a la infància en risc d’exclusió social i a fomentar la inclusió de persones amb discapacitat.

També col·laboren l’Abadia de Montserrat, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, el Patronat de la Muntanya de Montserrat, Bombers de Barcelona, la Creu Roja de Catalunya, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, la Fundación “La Caixa” i Airbox.

La prova està dividida en diferents categories amb els següents guanyadors:

🔹  Open – Enrique Santamaria amb 12:18 m i Rosa Maria Nieto amb 14:51 m.
🔹  Bombers – Joan Freixa del parc de Bombers de Guardiola de Berguedà amb 17:48 m.
🔹  Bomberes – Clara Nierga del parc de bombers de Maçanet de la Selva amb 25:57 m.
🔹  Inclusiva modalitat visual – Javier Martínez Monteagudo amb 19:35 m i Maria Petit amb 22:53 m.
🔹  Inclusiva modalitat física – Jaume Cañellas amb 17:48 m
🔹  Som Un Equip (SUE) mixta – Escola Cooperativa el Puig
🔹  Som Un Equip (SUE) masculina – Aeri de Montserrat – Parc Natural de Montserrat
🔹  Som un Equip (SUE) femenina – Transport x Cable.

Per a totes aquelles persones que no s’atreveixen a pujar el mes de 2.000 esgraons, però volen participar en la finalitat solidària, durant tota la setmana vinent estarà habilitat un 👉 Dorsal Cero.

Tags: Vertical Montserrat

Notícies semblants: